Bryllupsfotografen i Gjøvik, Lillehammer og Hamar

Hobbitfoto er din bryllupsfotograf i Innlandet (både tidligere Oppland og Hedmark). Trenger du bryllupsbilder av god kvalitet, bor på den blåe planeten og ikke ønsker masse restriksjoner eller skjulte kostnader, anbefaler vi deg å lese videre.

Bryllupsdagen er en viktig dag i alles liv. Det er en dag som ikke kan gjentas hvis noe går galt, derfor er det viktig å velge en bryllupsfotograf man kan stole på. Det er fotografen som tar bildet, ikke kameraet så et dyrt kamera gir ikke garanti for gode bilder. Men allikevel så vil 2 fotografer med 2 kameraer hver med doble minnekort være en viktig betryggelse på denne store dagen.

Men det viktigste er allikevel kvaliteten på bildene du får overlevert. Derfor jobber vi knallhardt hvert år for å bli enda bedre rustet til å gå deg enda bedre bilder.

Hvis du skal gifte deg og ønsker erfarne fotografer uten restriksjoner i leveranse, les videre og ta kontakt hvis du liker det du ser. Vi tar gjerne en uformell og uforpliktende prat hvis du er usikker.

Hvem er vi?

Hobbitfoto er et samarbeid mellom fotografene Samuel Andersen og Frode Slettum. Vi har samarbeidet i mange år, men det var først i 2016 at Hobbitfoto ble opprettet. Hobbitfoto er navnet som brukes i forbindelse med bryllupsfoto, selv om vi også samarbeider innenfor andre områder.

Vi har funnet en enorm styrke i et slikt samarbeid. Vi er to fotografer med et sterkt ønske om å hele tiden utvikle oss, og det er dette som gjør at vi føler vi blir flinkere for hvert år. Den dagen motivasjonen til å pushe grensene over egne prestasjonen er borte, er Hobbitfoto død og begravet. Derfor kan våre kunder være trygge på at bildene fra den store dagen er det siste de skal bekymre seg over .

Hvis du lurer på hvor ordet «hobbit» fra, så prøv å tenk «Sam» and «Fro(do)».

Frode Slettum
Frode SlettumFotograf og IT-konsulent
Frode har vært lidenskapelig interessert i foto siden han oppdaget speilrefleksens verden for ca 15 år siden. Et kjærlighetsforhold med Canon ble innledet og skulle vare i mange år.

Jobber til daglig med IT og som bilfotograf, men har de siste årene tatt på seg flere oppdrag innen portrett, familiefoto og bryllupsfoto. Har eget studio i kjelleren. Frode liker seg godt med etterbehandling av bilder der han får jobbet i ro og mak med sine favorittprogrammer med musikk på øret.

Har den siste tiden beveget seg inn i filmens verden og liker seg der når tiden strekker til.

NB! Kjærlighetsforholdet med Canon fikk en brå vending i 2016 da Canon ble kastet på dør til fordel for den yngre, vakrere og dyktigere Sony. Bruddet var følelsesmessig sterkt men med gjensidig forståelse og respekt.

Samuel Andersen
Samuel AndersenFotograf og IKT-rådgiver
Samuel har alltid hatt et øye for det visuelle. Han brenner for teknologi og design, da har foto vært hans naturlige uttrykksform siden tidlig på 2000-tallet årene.

Jobber daglig med IT, bilfoto og er engasjert som fotograf for Heimevernet. Har tidligere vært aktiv boligfotgraf for kunder som DNB, Privatmeglern og Eiendomsmegler1.

Trives godt med å fange øyeblikk med et journalistisk preg som bryllup, eventer, konserter og idrettsarrangementer.

Dronepilot på hobbybasis, og elsker å se etter nye spennede vinkler når han fotograferer.

Kontakt oss

Ta kontakt

  Skriv inn Captchac

  captcha

  Hva bør du tenke på?

  1. Sett av god tid. Jo bedre tid man har, jo flere og bedre bilder får man. Dessuten tar ting gjerne lenger tid enn man tror, så tiden kan fort bli knapp.
  2. Fortell fotografen hva du ønsker. Det kan være noen ting som er viktig for deg, som fotografen ikke vet om. Er du den lekne typen som vil ha lekne bilder? Har du en spesiell eiendel du vil ta bilde av? Er det noen spesielle mennesker du vil ha med deg på bilder? Ønsker du oppstilte familiebilder, i så fall hvem skal være med? Dette er nyttig informasjon for fotografen.
  3. Planlegg sammen med fotografen. Fotografen har også som ønske å få så gode bilder som mulig, så han blir sannsynligvis mer enn gjerne med på planleggingen. Kanskje dere tar en befaring i forkant for å bli enig om sted å ta bilder? Gjør gjerne befaringen et par uker før bryllupet. Fargene i naturen bør være ganske like som på bryllupsdagen. Tar man befaring for tett innpå bryllupet, kan fokuset fra bryllupsparet være et annet sted.
  4. Bli kjent med fotografen. Kjemi er viktig, og lave skuldre gir bedre bilder. Ta gjerne et møte med fotografen i god tid før bryllupet – eller før valg av fotograf. Noen velger en tradisjon som har vært populær i USA i lang tid, nemlig forlovelsesfoto. Her blir man kjent, og man får noen unike bilder i litt mindre formelle omstendigheter.

  Valg av bryllupsfotograf

  Det er mye å tenke på når du skal gifte deg, også når du skal velge fotograf. Vi vet at valget kan være vanskelig, uavhengig av hvem du velger. Derfor har vi laget en liste over ting du bør tenke på for å gjøre valget ditt litt enklere.

  Fotograf er valgt, og dagen nærmer seg. Hva bør du tenke på? I utgangspunktet minst mulig, for det er så mange andre ting å tenke på denne dagen. Forhåpentligvis har du valgt en fotograf som har ting på «stell». Allikevel har vi laget en liste med tips:

  1. Se på bilder fotografen har tatt tidligere. Alle seriøse bryllupsfotografer har en webside med bilder som viser stil og kvalitet. Finn en fotograf som tar gode bilder uansett vær, og finn noen med en stil du liker.
  2. Restriksjoner. Vi er i dag vant til at vi lagrer tusenvis av bilder på mobilen. Dette med automatisk backup og ubegrenset muligheter for å publisere når og hvor vi måtte ønske. Noen blir derfor overrasket over at noen fotografer fortsatt opererer med store restriksjoner på bildene. Prisen for oppdraget kan være relativt lavt, men det er før man får tilgang til bildene man ønsker seg. For oss er det viktig at vi ikke sitter igjen med noen gode bilder du må betale noe ekstra for. Alle bildene vi velger ut, blir sendt til brudeparet i full oppløsning til fritt bruk. Hvorfor skulle det være på en annen måte vår moderne tidsalder?
  3. Kjemi. Man merker fort hvis kjemien ikke stemmer, og kjemi er viktig denne dagen. Lave skuldre og et uanstrengt forhold til fotograf mener vi er viktig for å få gode og naturlige bilder. Ta gjerne et møte med fotograf på forhånd slik at man føler litt på kjemien. Følg magefølelsen på dette punktet.
  4. Pris. Pris er viktig for de fleste, men ikke kun la prisen bestemme valg av fotograf. Når hverdagen kommer og du setter deg ned med familien for å se på bilder, er minnene og bildene det som står igjen fra den største dagen i deres liv – for all fremtid. Velger man en billig og «grei» fotograf, så kan dette være en grei løsning for noen. Men ikke glem at når dagen er over er det for sent å angre seg.
  5. Finn en fotograf i nærheten – eller ikke. Hvis man bor på en plass med få innbyggere, er det sannsynligvis ikke en bryllupsfotograf rundt hver hjørne. Mange fotografer tar på seg oppdrag langt unna, og det er ikke sikkert prisen utgjør den store forskjellen. Sjekk gjerne litt utenfor ditt område.

  Bildebruk og rettigheter

  Vi har ingen restriksjoner på bildene vi leverer fra oss. Du kan selv bruke sine favorittbilder i høy oppløsning og lage fotobok hos Japan Photo eller andre. Her er et eksempel på en bryllupsbok vi har levert:

  Redd for å holde tale?

  Hater du å holde tale? Kanskje du er redd for at tårene skal ta overhånd? Eller ønsker du bare å formidle budskapet ditt på en annen måte? Kanskje vi kan hjelpe deg med å lage en videotale. Se om talen til Silje kan inspirere deg: